Delft Tabakshistorisch Museum

BIBLIOTHEEK

IMG 3000

Hoewel de bibliotheek natuurlijk ook een onderdeel uitmaakt van het archief is het toch een hoofdstuk apart. Naast de vele Nederlandstalige boeken vormen de Frans-, Engels- en Duitstalige boeken ook een belangrijke bijdrage aan de meer dan 1.000 titels. Een volledige boekenlijst, inclusief die van tijdschriften, is op aanvraag te verkrijgen. Tijdens een bezoek aan het museum zijn deze ook in te zien. Zij worden echter niet uitgeleend. Enkele dubbele exemplaren van oudere tijdschriften, vakbladen en folders zijn beschikbaar voor de verkoop.

ARCHIEF

Archiefmateriaal in de vorm van aandelen, facturen, verpakkingen, folders, tijdschriften, boeken, krantenknipsels van en over tabaksfabrikanten is in ruime mate aanwezig. Dit materiaal ligt in het museum ter inzage en voor zover mogelijk kunnen er ook fotokopieën van gemaakt worden.

 

INFORMATIE

Aan de hand van het archief en de bibliotheek kan Louis Bracco Gartner veel informatie verstrekken over het heden en verleden van de Nederlandse tabaksindustrie. Van veel tabacologische voorwerpen kan hij u helpen met het bepalen van de ouderdom, het gebruik of eventuele bijzonderheden. Verder bestaat de mogelijkheid om een digitale foto van het object naar het museum te mailen met de bijbehorende vraag. Of gewoon meenemen als u een bezoek breng aan het museum.

  • A History of Smoking
  • boek de ned
  • Boek2
  • boek fantasie rond een sigaar
  • boek tabaksteelt in eigen tuin